ABD'yi hortum vurdu! Acil durum ilan edildi

ABD’nin Nebraska ve Iowa eyaletlerinde çok sayıda hortum çıktı. 10 bin haneye elektrik verilemezken, Iowa Valisi Kim Reynolds, Pottawattamie County için acil durum ilan etti. Çok sayıda ev kullanılamaz hale geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2024 22:28 GÜNCELLEME 27.04.2024 22:28 DÜNYA
ABD'yi hortum vurdu! Acil durum ilan edildi

ABD’nin Nebraska ve Iowa eyaletlerini hortum vurdu. Çoğu 485 bin nüfuslu Omaha kentinde olmak üzere Nebraska genelindeki yüzlerce evde hasar meydana geldi.

Lancaster County’de içerisinde 70 kişinin bulunduğu bir iş yeri yıkıldı, 3 kişi yaralandı.

Yetkililer, herkesin tahliye edildiğini, yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını aktardı.

10 BİN HANEYE ELEKTRİK VERİLEMİYOR

Hortumun etkisiyle park halindeki bazı araçlar devrildi. Yaklaşık 10 bin hane elektriksiz kaldı. Omaha Eppley Airfield Havalimanında da etkili olan hortum, uçuşları aksattı.

IOWA VALİSİ ACİL DURUM İLAN ETTİ

Hortum Missouri Nehri'ni geçerek Iowa eyaletine ulaştı. Iowa Valisi Kim Reynolds, Pottawattamie County için acil durum ilan etti. Eyaletteki çok sayıda ev kullanılamaz hale geldi.

Ekiplerin hortumların vurduğu bölgelerde temizleme çalışmaları sürüyor.

KAYNAK : İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR