Brüksel ile Filistin arasında işbirliği anlaşması imzalandı

Belçika'nın Brüksel Başkent Bölgesi ile Filistin'in Ramallah ve el-Bireh kentleri arasında kalkınma alanında işbirliği anlaşması imzalandığı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.04.2024 14:06 GÜNCELLEME 30.04.2024 14:06 DÜNYA
Brüksel ile Filistin arasında işbirliği anlaşması imzalandı

Yerel basında çıkan haberlere göre, anlaşma, Brüksel Başkent Bölgesi'nin Başbakanı Rudi Vervoort ile Ramallah ve Bireh Valisi Laila Ghannam arasında imzalandı. Filistin'de devam eden olaylar nedeniyle gelemeyen Ghannam, imza törenine video konferans yöntemiyle katıldı.

ODAK NOKTALARI

Brüksel Başkent Bölgesi ile Ramallah ve Bireh kentleri arasında işbirliğinin geliştirilmesinin amaçlandığı anlaşmanın ana odak noktalarını yerel kalkınma, girişimcilik, tarihi mirasların korunması, sosyal haklar ve ayrımcılıkla mücadele oluşturuyor.

KALKINMA ÇALIŞMALARI İÇİN ÖNCELİKLİ BÖLGE

Anlaşma çerçevesinde Ramallah ve Bireh'de yaşayan yaklaşık 400 bin kişinin yararına ekonomik, sosyal, sağlık ve bilimsel kalkınma alanlarında çalışmalar yapılacak.

Brüksel Başkent Bölgesi, Aralık 2022'de, işgal altındaki Filistin topraklarını "kalkınmada işbirliği için öncelikli bölge" olarak seçmişti.

KAYNAK : AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR