Almanya'da kendisini medyum olarak tanıtan şahıs 175 milyonluk vurgun yaptı

Almanya’da işsizlik maaşıyla geçinen Serkan Ö. kendisini medyum gibi tanıtarak bir Türk kadının önce mahrem aile bilgilerine ulaştı, ardından cin çıkarma, büyü bozma bahanesiyle milyonlarca lirasını dolandırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.04.2024 14:33 GÜNCELLEME 30.04.2024 14:34 DÜNYA
Almanya'da kendisini medyum olarak tanıtan şahıs 175 milyonluk vurgun yaptı

Almanya'nın Münih şehrinde inşaat, otomobil ve teknoloji sektöründe faaliyet gösteren aile şirketinin yönetiminde yer alan 55 yaşındaki Nurcan B. isimli kadın bir yakınının vasıtasıyla Münih'te kendisini medyum olarak tanıtan Serkan Ö. ve eşi Süreyya Ö. ile tanıştı. Rüyalarında geleceği gördüğünü ileri süren Serkan Ö., Nurcan B.'nin su, el ve kahve falına bakarak aile içi olayları yorumlamaya başladı.

"SENDE ÖLÜM BÜYÜSÜ VAR" DİYEREK KANDIRDI

"Eşinin ailesi sana ölüm büyüsü yapmış" diyen Serkan Ö.'den etkilenen Nurcan B. cin çıkarma seanslarına katıldı. İddiaya göre seanslarda Nurcan B.'ye ilaçlı su veren Serkan Ö., talihsiz kadının kendinden geçmesini fırsat bilip tüm aile içi mahrem bilgileri anlatmasını istedi. Diğer seanslarda da öğrendiği bilgileri kadına, daha önceden biliyormuş gibi aktaran Serkan Ö. kısa sürede talihsiz kadının güvenini kazandı.

6 YILDA 5 MİLYON EURO VURGUN

Nurcan B.'den 6 yıl boyunca 5 milyon euro (yaklaşık 175 milyon TL) alan Serkan Ö. son dönemde kadına yeni bir telefon verip tüm iletişimi bunun üzerinden sağlamasını istedi. Serkan Ö. iddiaya göre 'Artık sana iyilik de kötülük de benden' diyerek genç kadını ölümle tehdit edip sürekli para istemeye başladı. Serkan Ö.'nün yaptığı büyülerle kendisini ve ailesini isterse öldürebileceğini söylemesinden rahatsız olan Nurcan B. seanslarda verilen ilaçlı suları içmemeye başladı.

Dolandırıldığını anlayan Nurcan B. yaşadıklarını ailesine anlattı. Aile, olayla ilgili hemen polise başvururken Serkan Ö. ve eşi Süreyya Ö. hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla çok kez şikâyette bulunulduğu ortaya çıktı. Serkan Ö. hakkında 7 yıl, eşi hakkında ise 3 yıl hapis istendi. Haklarında tutuklama kararı çıkarılan çiftin Türkiye'ye kaçtığı ileri sürüldü. Serkan Ö. ve eşi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR