Suudi Arabistan'dan hac açıklaması: Vizesiz yapılmayacak

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, sahte hac şirketlerine karşı uyarıda bulunarak, 'hac vizesi' olmadan hac yapılmayacağını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2024 17:10 GÜNCELLEME 01.05.2024 17:15 DÜNYA
Suudi Arabistan'dan hac açıklaması: Vizesiz yapılmayacak

Bakanlık yetkilileri, hac ibadetlerini yerine getirmek isteyenlerin, sahte hac kampanyalarının kurbanı olmamaları konusunda uyararak, "Hac ibadeti ancak ilgili makamlarca ve ülkelerin hac işleri ofisleri aracılığıyla koordineli olarak verilen hac vizesi alınarak veya resmi hac ibadeti olmayan ülkeler için “Nasak Hac” platformu üzerinden yapılabilmektedir" dedi.

Umre, turizm, çalışma, aile ziyareti, transit ve diğer vize türlerinin, hac ibadetini gerçekleştirmede geçerli olmayacağı, hac ibadetini gerçekleştirmek isteyenlerin mutlaka 'Hac vizesi' alması gerektiği kaydedildi.
 

KAYNAK : İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR