Ukrayna savaşında kimyasal silah iddiası

Kremlin, ABD'den gelen "Rusya'nın Ukrayna'da kimyasal silah kullandığı" iddiasını reddetti.

ABONE OL
GİRİŞ 02.05.2024 13:58 GÜNCELLEME 02.05.2024 13:58 DÜNYA
Ukrayna savaşında kimyasal silah iddiası

Kremlin, Ukrayna'daki Rus askerlerinin uluslararası kimyasal silah yasağını ihlal ettiklerine dair ABD'nin yönelttiği suçlamanın asılsız olduğunu belirtti.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'nın kimyasal silahları yasaklayan anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerine bağlı kaldığını söyledi.

ABD, Rusya'yı Ukraynalı birliklere karşı boğucu bir madde olan kloropikrin ve protestoları bastırmakta kullanılan gazları kullanarak anlaşmayı ihlal etmekle suçlamıştı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR