Yunan Bakan'dan Bodrum'un karşısında askeri şov

Yunanistan Savunma Bakanı Dendias, silahdırılması Lozan'la yasaklanmış olan Bodrum'un karşısındaki adaları tek tek ziyaret ederek buradaki askeri birliklerle bir araya geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.05.2024 14:55 GÜNCELLEME 02.05.2024 15:07 DÜNYA
Yunan Bakan'dan Bodrum'un karşısında askeri şov

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Bodrum’un karşısındaki ve Kardak kayalıklarına sadece 1 mil uzaklıktaki silahlandırılması yasak adalarda konuşlu askeri birlikleri ziyaret etti.

Bodrum’un karşısında silahlandırılan adaları tek tek dolaşan ve sırtını Türkiye’ye dönerek askerlerle şov yapan Dendias, Bodrum açıklarındaki Nikiforos isimli savaş gemisinde hatıra fotoğraf çektirdi.

Yunanistan Savunma Bakanı, 1 Mayıs Çarşamba günü erken saatlerde başladığı gezide, Muğla’nın Bodrum ilçesine komşu İstanköy (Kos), İncirli (Nisiros) ve Kardak Kayalıklarının bir mil uzağındaki Kelemez (Kalalimnos) Adası ile Didim ilçesinin karşısındaki Eşek (Agathonisi) ve Bulamaç (Farmakonisi) adalarını ziyaret etti.

Dendias’a General Dimitrios Houpis, Korgeneral G. Kostidis, Korgeneral Emmanouil Theodorou ve Tuğgeneral Pavlos eşlik etti.

LOZAN ANLAŞMASI'NIN İHLALİ

Lozan Antlaşması'na göre bir çivi dahi çakılması mümkün olmayan ve silahlandırılmaması gereken adalardaki askeri birlikleri ziyaret eden Dendias, adalardan Bodrum ve kıyılarını izledi, askeri yetkilerden özellikle göç hareketliliği konusunda bilgi aldı.

Dendias kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı ziyaretin fotoğraflarını paylaşırken Kardak Kayalıkları yakınındaki Kelemez (Kalalimnos) Adası’ndan yaptığı açıklamada, "Kendilerine Anavatan'a yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etme ve Paskalya tatili öncesinde başarılar dileme fırsatım oldu." dedi.

Dendias dün akşam saatlerinde de İstanköy (Kos) belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı ve ada yöneticileriyle yaptığı toplantı ile turunu sona erdirdi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR