Eski yetkililer Biden'ı uyardı: Firavun gibisin

Eski ABD Başkanı Obama döneminde farklı pozisyonlarda görev 250'den fazla görevli başkan, Biden'a mektup yazdı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.05.2024 21:52 GÜNCELLEME 02.05.2024 21:52 DÜNYA
Eski yetkililer Biden'ı uyardı: Firavun gibisin

Amerika, soykırım suçu işleyen İsrail'e destek vermeye devam ediyor.

Bu desteğe ise bir tepki de ABD'li eski yetkililerden geldi. Obama döneminde farklı pozisyonlarda görev yapan 250'den fazla üst düzey isim, Başkan Joe Biden'a mektup yazdı.

Amerikalı eski yetkililer, kaleme aldıkları mektupta, Biden yönetimine Gazze'de acil ateşkes için derhal harekete geçmesi çağrısında bulundu.

FİRAVUN BENZETMESİ

Mektupta, “İsrail'in Gazze'deki savaşını soykırım olarak gören ve kalıcı ateşkes çağrısında bulunan demokrat seçmenin büyüyen çoğunluğunu göz ardı ediyorsunuz.” uyarısı yapıldı.

"ABD, şu anda tarihin yanlış tarafında tek başına duran bir firavun durumunda.” ifadeleri kullanıldı.

BİDEN'A SEÇİM UYARISI

Eski yetkililer, ABD'nin İsrail'e silah desteğinin koşulsuz şekilde devam ediyor olmasının çok üzücü olduğunu belirtti.

İsrail'e yardımların durdurulması ve uluslararası hukuka uygunluğun aranması gerektiği vurguladılar. Biden yönetiminin bu şekilde devam etmesi durumunda 5 Kasım’daki seçimi kaybedebileceği uyarısında bulundular.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR