ABD Savunma Bakanı Austin'den Hamas açıklaması

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Hamas'ın Gazze'deki ABD birliklerine saldırı planladığına dair bir işaret görmediğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 11:41 GÜNCELLEME 03.05.2024 11:45 DÜNYA
ABD Savunma Bakanı Austin'den Hamas açıklaması

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Hamas'ın Gazze'deki ABD birliklerine saldırı planladığına dair bir işaret görmediğini belirtti.

Austin, dün Hawaii'de düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin, Hamas'ın Gazze kıyısında yüzer iskele inşa eden ABD birliklerini hedef alacağına dair kesin bir bilgi olup olmadığına yönelik sorusunun ardından açıklamalarda bulundu.

"HAMAS'IN BÖYLE BİR PLANI YOK"

İstihbarat bilgilerini kürsüde tartışmadığını vurgulayan Austin, Hamas'ın şu an için Gazze'deki ABD birliklerine yönelik saldırı planladığına dair bir belirti görmediğini aktardı.

Austin, Gazze'nin bir çatışma alanı olduğunu vurgulayarak, birçok şeyin yaşanabileceğine işaret etti.

Gazze'deki ABD birliklerinin bölgeye güven sağladığına dikkati çeken Austin, "Birliklerimizin güven ve emniyeti benim için çok önemli." ifadesini kullandı.

SİVİLLERİN BÖLGEDEN ÇIKARILMASI

Austin, İsrail'in Refah'a beklenen kara saldırısına ilişkin, ABD'nin, İsrail'e herhangi bir eyleme geçmeden önce çatışma alanındaki sivillerin bölgeden çıkarılmasının önem arz ettiğini söylediğini aktardı.

Koşulların herhangi bir operasyon için uygun olmadığını belirten Austin, ABD'nin herhangi bir şey yaşanmadan önce bölgedeki sivil nüfusun gözetilmesi gerektiği konusunda net olduğunu vurguladı.

ABD Başkanı Joe Biden, 7 Mart'ta ordusunu, Gazze'ye yardımların girişi için sahile geçici iskele inşa etmek üzere görevlendirdiğini duyurmuştu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Gazze kıyısında insani yardımlar için kullanılması planlanan yüzer iskele inşaatının, mayısta faaliyete geçme hedefine uygun olarak sürdüğünü bildirmişti.

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR