Filistinli doktor işkence sonucu vefat etti

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin Ortopedi Bölüm Başkanı Doktor Adnan al-Bursh'in, Nisan ayında İsrail hapishanesinde işkence sonucu hayatını kaybettiği, cenazesinin teslim edilmediği belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 12:47 GÜNCELLEME 03.05.2024 12:47 DÜNYA
Filistinli doktor işkence sonucu vefat etti

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin Ortopedi Bölüm Başkanı Doktor Adnan al-Bursh'in İsrail hapishanesinde hayatını kaybettiği bildirildi. Açıklamada, "Sağlık Bakanlığı, Dr. al-Burs'in İsrail işgal hapishanelerinde işkence altında öldürülmesini kınıyor. Saldırı sırasında görev başında olan bir grup sağlık personeliyle birlikte tutuklanmıştı." ifadeleri kullanıldı. al-Burs'in ölümüyle birlikte 7 Ekim'den bu yana İsrail tarafından öldürülen sağlık çalışanlarının sayısının 496'ya yükseldiği aktarıldı.

Hamas, Gazze'de görevi başındayken alıkonulan ve İsrail hapishanesinde hayatını kaybeden Filistinli doktorun ölümü hakkında İsrail'den hesap sorulmasını istedi.

Filistin Esirleri Derneği'nden ve Filistin Esirler İşleri Komisyonu'ndan yapılan ortak açıklamada ise, Doktor al-Burs'ın Nisan ayında işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail yönetimindeki Ofer Hapishanesinde gördüğü işkence sonucu 19 Nisan'da yaşamını yitirdiği duyuruldu. Filistinli doktorun cenazesinin hala teslim edilmediği aktarıldı.

Öte yandan Gazze şehrindeki Şifa Hastanesi'nde Ortopedi Bölüm Başkanı olarak görev yapan Doktor al-Burs, İsrail'in baskını nedeniyle hastalar, sağlık çalışanları ve sivillerin hastaneyi terk etmek zorunda kalmasının ardından Endonezya Hastanesi'ne geçmiş, buradaki bir saldırıda yaralanmıştı. Daha sonra El-Avde Hastanesi'ne geçen al-Burs, diğer birçok sağlık çalışanıyla birlikte Aralık ayında İsrail askerleri tarafından tutuklanmıştı.

KAYNAK : İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR