Biden'dan Hindistan ve Japonya gafı

ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinin Asya'daki önemli müttefiklerinden Hindistan ve Japonya'ya "yabancı düşmanı" diye hitap etti. ABD'nin müttefikleri Hindistan ve Japonya'dan ise, Biden'a tepki geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 13:03 GÜNCELLEME 04.05.2024 11:08 DÜNYA
Biden'dan Hindistan ve Japonya gafı

ABD Başkanı Joe Biden'ın gazetecilerin alınmadığı bir bağış toplantısında söyledikleri Beyaz Saray'ın dökümlerine yansıdı.

Biden; Japonya'nın, Hindistan'ın, Rusya'nın ve Çin'in daha fazla göçmen kabul etmesi durumunda ekonomilerinin daha başarılı bir performans sergileyeceğini iddia etti.

Yayımlanan metne göre Biden, "Biliyorsunuz, bizim ekonomimiz siz ve sizin gibiler sayesinde büyüyor. Neden mi? Çünkü biz göçmenlere kucak açıyoruz. Çin'in ekonomisi neden fena şekilde duraksıyor? Japonya'nın neden başı belada? Neden Rusya ve Hindistan'ın da öyle? Çünkü onlar yabancı düşmanı. Göçmen istemiyorlar." dedi.

Kkonuyla ilgili açıklama yapan Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Başkan'ın "yabancı düşmanı" sözleriyle aslında daha büyük bir konuya dikkati çekmek istediğini söyledi:

"Aslında bizim bir göç ülkesi olduğumuzu, DNA'mızda olduğunu söylemek istedi."

ABD'nin müttefiki Hindistan ve Japonya'dan, Biden'a tepki geldi. Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, Biden'ın açıklamalarını reddettiklerini ve ülkesinin dışarı açık bir toplum olduğunu kaydetti. Japonya'nın ABD'deki Büyükelçiliği ise, Biden'ın sözlerini "çok talihsiz ve temelsiz" olarak niteledi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR