Hamas heyeti İsrail’in teklifine yanıt vermek için Mısır’a gidiyor

Hamas yetkilisi, yarın Mısır’ın başkenti Kahire’ye gidecek bir heyetin esir takası ve ateşkes anlaşması müzakerelerinde İsrail’in sunduğu teklife yazılı bir yanıt vereceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2024 10:15 GÜNCELLEME 04.05.2024 12:22 DÜNYA
Hamas heyeti İsrail’in teklifine yanıt vermek için Mısır’a gidiyor

İsmi açıklanmayan Hamas yetkilisi, yarın Mısır’ın başkenti Kahire’ye gidecek bir heyetin esir takası ve ateşkes anlaşması müzakerelerinde İsrail’in sunduğu teklife yazılı bir yanıt vereceğini söyledi.  

İSRAİL'E YAZILI YANIT VERİLECEK

İsrail ile Hamas arasındaki esir takası ve ateşkes anlaşmasına ilişkin müzakereler yarın Mısır’da devam edecek. İsmi açıklanmayan Hamas yetkilisi, bugün İngiliz haber ajansı Reuters’a yaptığı açıklamada, yarın bir heyetin başkent Kahire’ye gideceğini söyledi. Yetkili, Hamas heyetinin esir takası ve ateşkes anlaşması müzakerelerinde İsrail’in sunduğu teklife yazılı bir yanıt vereceğini belirtti. Hamas yetkilisi, “Tüm direniş grupları arasında tam ve sürekli bir koordinasyon var ve direnişin talepleri konusunda görüş birliği mevcut” dedi. 

CIA BAŞKANI DA KAHİRE'DE

Birkaç haber kaynağı, CIA Direktörü William Burns'ün İsrail'in Gazze'deki savaşıyla ilgili toplantılar için Kahire'de olduğunu bildirdi.

 

KAYNAK : İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR