88 ABD'li milletvekilinden Biden'a İsrail mektubu

88 ABD'li milletvekilinden oluşan bir grup, ABD Başkanı Joe Biden'a hitaben, İsrail'in Gazze'ye yardım teslimatını engelleyerek yasaları ihlal ettiğini söyleyen bir mektup gönderdi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2024 11:10 GÜNCELLEME 04.05.2024 11:10 DÜNYA
88 ABD'li milletvekilinden Biden'a İsrail mektubu

88 ABD'li milletvekilinden oluşan bir grup, ABD Başkanı Joe Biden'a hitaben, İsrail'in Gazze'ye yardım teslimatını engelleyerek Dış Yardım Yasası'nın 620I Bölümünü ihlal ettiğini söyleyen bir mektup imzaladı.

İsrail'in bu yasaya aykırı olduğu tespit edilirse, ülkeye silah satışlarının askıya alınmasını gerekiyor.

Milletvekilleri, "Son gelişmelere rağmen, İsrail'in ABD destekli insani yardımın sağlanmasına ilişkin kısıtlamalarının Dış Yardım Yasası'nın 620I Bölümünü ihlal ettiğine dair yeterli kanıt olduğuna inanıyoruz ve bu nedenle İsrail'in Ulusal Güvenlik Muhtırası 20 uyarınca sağladığı güvenceleri sorguluyor" açıklamasını yaptı.

KAYNAK : Haber7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR