Harvard öğrencisi soykırıma verilen destek nedeniyle ödülünü reddetti

Harvard öğrencisi soykırıma verilen destek sebebiyle GPA ödülünü reddetti. Öğrenci yönetime elinde taşıdığı pankart ile mesaj verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2024 13:19 GÜNCELLEME 04.05.2024 13:54 DÜNYA
Harvard öğrencisi soykırıma verilen destek nedeniyle ödülünü reddetti

İsrail karşıtı protestolar ABD genelindeki üniversitelerde devam ederken dünyanın en prestijli üniversitesinde anlamlı bir olay yaşandı.

HARVARD'DA ANLAMLI PROTESTO

Harvard öğrencisi soykırıma verilen destek sebebiyle GPA ödülünü reddetti. Ödülünü reddeden öğrenci elinde "Harvard ödülünü istemiyorum" ve "Soykırımı destekliyorsunuz" yazılı pankart taşıyarak üniversite yönetimine mesaj verdi.

ABD ÜNİVERSİTELERİNDE FİLİSTİN'E DESTEK EYLEMLERİ

Columbia Üniversitesinde Filistin destekçisi öğrenciler, 16 Nisan'da okulun, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını ve işgalini destekleyen şirketlere devam eden finansal yatırımlarını protesto amacıyla kampüsün bahçesinde oturma eylemi başlatmıştı.

Rektörlük, eylemlerin 2. gününde, New York polisinden göstericilerin dağıtılması için yardım talebinde bulunmuş, kampüse giren polis 108 öğrenciyi gözaltına almıştı.
Columbia Üniversitesindeki olay, 7 Ekim 2023'ten sonra ABD'deki üniversitelerde Filistinli öğrencilere karşı başlayan "ifade özgürlüğü kısıtlaması" tartışmalarını alevlendirirken, gözaltına almalara tepki olarak öğrenci protestoları ülke genelindeki diğer üniversitelere de yayılmıştı.

ABD genelindeki birçok büyük üniversitede, Filistin'e destek için öğrenci eylemleri hala devam ediyor. Polis, son 2 haftada aralarında bazı öğretim görevlilerinin de bulunduğu 2 binden fazla öğrenciyi gözaltına aldı.

KAYNAK : Haber7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR