Suudi Arabistan'dan Gazze için acil ateşkes çağrısı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde acilen ateşkes sağlanması, Filistinlilerin acılarına son vermek için insani koridorlar oluşturulması gerektiğini vurguladı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2024 16:34 GÜNCELLEME 04.05.2024 16:34 DÜNYA
Suudi Arabistan'dan Gazze için acil ateşkes çağrısı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Gambiya'nın başkenti Banjul'da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 15. İslam Zirvesi'nde konuştu.

Ferhan, Suudi Arabistan'ın Gazze'de acil ve kalıcı ateşkes talebini yinelediğini vurguladı.

Suudi Bakan Ferhan, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin acılarının ve sıkıntılarının sona ermesi için insani koridorlar oluşturulması gerektiğini ifade etti.

İİT'ye üye ülkelerin her 3 yılda bir düzenlediği zirve, bu sene 4-5 Mayıs'ta Batı Afrika'nın en küçük ülkesi Gambiya'da yapılıyor.

Zirveye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da katıldı.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR