Rusya: Fransız askerleri Ukrayna’ya gelirse vururuz

Zaharova, bugün düzenlediği basın toplantısında “Eğer Fransızlar çatışma bölgesinde görünmek isterlerse ister istemez Rus ordusu için hedef haline gelir” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.05.2024 13:29 GÜNCELLEME 08.05.2024 13:58 DÜNYA
Rusya: Fransız askerleri Ukrayna’ya gelirse vururuz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Şubat ayında yaptığı açıklamada, gelecekte Ukrayna’ya Fransız askerlerinin gönderilmesini göz ardı etmediklerini ifade etmiş ve tartışmaların da başlamasına neden olmuştu.

"MEŞRU HEDEF OLURLAR"

Rusya tarafından yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Ukrayna’ya asker göndermesi durumunda Fransız askerlerin Rus ordusu tarafından “meşru” hedef haline geleceği ifade edildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, bugün düzenlediği basın toplantısında Macron’un bu ifadesine yönelik soruları yanıtladı. Zaharova gazetecilere yaptığı açıklamada, "Macron'un bu söylemi Rusya için bir tür 'stratejik belirsizlik' oluşturma arzusu” ifadesin kullandı. “Macron’u hayal kırıklığına uğratmak zorundayız” diyen Zaharova, “Eğer Fransızlar çatışma bölgesinde görünmek isterlerse ister istemez Rus ordusu için hedef haline gelir” ifadesini kullandı. 

PESKOV: DOĞRUDAN MÜDAHALE BÜYÜK TEHLİKE

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da NATO ülkelerinin Ukrayna'daki çatışmalara "doğrudan müdahalesinin büyük tehlike" olduğunu söyledi.

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR