Miçotakis'ten Türkiye ziyareti öncesi açıklama!

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, önümüzdeki Pazartesi günü Ankara'yı ziyaret edeceğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.05.2024 15:30 GÜNCELLEME 08.05.2024 15:46 DÜNYA
Miçotakis'ten Türkiye ziyareti öncesi açıklama!

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'ye yapacağı ziyaret öncesinde açıklamalarda bulundu.

Önümüzdeki Pazartesi günü Ankara'yı ziyaret edeceğini söyleyen Yunanistan Başkanı Miçotakis, ziyaretinde İstanbul'daki Kariye Manastırı'nın camiye dönüştürülmesinde dolayı duyduğu memnuniyetsizliği dile getireceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Mayıs ayında Türkiye'yi ziyaret etmeyi planladığını söyleyen Miçotakis, "Türkiye'nin farklılıklarımıza rağmen samimi bir köprü kurabilmemiz için istekli olduğunu düşünüyorum" değerlendirmesinde bulunmuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN TARİHİ ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aralık ayında Yunanistan'a tarihi bir ziyaret gerçekleştirmiş, 6 yıl sonra ilk kez Atina'yı ziyaret etmişti.

Yunanistan'da yapılan açıklamalarda iki ülke arasındaki ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmanın hedeflediğini belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki komşu ülke arasında görüş ayrılıklarının olmasının normal olduğunu dile getirerek, "Aynı denizi, coğrafyayı paylaşıyoruz. Bizim aramızda çözülemeyecek hiçbir sorun yok" ifadelerini kullanmıştı.

Miçotakis ise açıklamasında ilişkilerin yeniden canlanacağını söyleyerek, Türk vatandaşlarına Yunan adalarında 7 günlük vize sağlanacağını duyurmuştu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR