İsrail'de aşırı sağcı gruplar Gazze'ye giden insani yardım tırlarını tekrar durdurdu

İsrail'in güneyindeki Eilat kentinde toplanan aşırı sağcı Yahudiler, Gazze Şeridi'ne gönderilen insani yardımları taşıyan tırları durdurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 09.05.2024 16:11 GÜNCELLEME 09.05.2024 16:20 DÜNYA
İsrail'de aşırı sağcı gruplar Gazze'ye giden insani yardım tırlarını tekrar durdurdu

Yardım tırlarının geçişine izin vermeyen Yahudi işgalcilerden oluşan fanatik grup, Gazze'deki İsrailli esirler dönene kadar yardım tırlarının geçişine izin vermeyeceklerini belirtti.

Yahudi işgalcilerden oluşan aşırı sağcı gruplar, 7 Mayıs'ta da Ürdün'den Gazze Şeridi'ne gönderilmek üzere yola çıkan insani yardım konvoyuna saldırmış ve yardım malzemelerine zarar vermişti.

AÇLIĞIN NEDENLERİ

Gazze'deki hükümetin Medya Ofis Müdürü İsmail es-Sevabite dün yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyinde açlık dalgasına neden olacak politikalar uyguladığını, bunun bir benzerini geçen aylarda kuzeyde de gerçekleştirdiğini belirtmişti.

ONBİNLERCE ŞEHİT

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 944’ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 34 bin 904 Filistinli öldürüldü, 78 bin 514 kişi yaralandı.

ALTYAPIYI MAHVETTİLER

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

KAYNAK : AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR