Gazze'de yaşanan evlat acıları bitmiyor

Gazze'de bebek bekleyen kadının yaşadığı acılar ve evladına yardım edememenin verdiği çaresizlik gözler önünde.

ABONE OL
GİRİŞ 10.05.2024 12:41 GÜNCELLEME 10.05.2024 12:53 DÜNYA
Gazze'de yaşanan evlat acıları bitmiyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki saldırılardan kaçan yaklaşık 1.5 milyon kişinin sığındığı güneydeki Refah kentine düzenlediği saldırılarda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

ÇARESİZLİĞİN ACI YÜZÜ

Saldırı sonucu eşini kaybeden hamile kadın gözyaşlarına boğuldu. Şehit olan eşinin naaşına sarılan kadın dakikalarca bırakamadı. Şehidin ailesi hüzünlü ama vakur şekilde ahir dünyadaki dakikalarını birlikte geçirdi.

İMKANSIZLIKLAR ZOR DURUMU DAHA DA ZORLAŞTIRIYOR

İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü ve hastaneleri işlevsiz hale getirdiği Gazze Şeridi'nde karaciğer ve dalak büyümesi sorunu yaşayan ve durumu kötüye giden Filistinli çocuk Emin er-Rabie, tıbbi imkansızlıklar nedeniyle tedavi olamıyor.

ÇARE BELLİ AMA İZİN YOK

Sağlık durumu kötü olan çocuğun Gazze'den çıkartılması için başvuruda bulunuldu ancak İsrail'in Refah Sınır Kapısı'nda kontrolü ele geçirmesi sonucu bu işlem başarısız oldu. Küçük çocuk, Aksa Şehitleri Hastanesi koridorunda Gazze dışarısında tedavi olma umuduyla bekliyor.

KAYNAK : AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR