ABD'li kaynak: Hamas 12 haftalık ateşkes istedi, İsrail karşı çıktı

Bir ABD'li yetkili esir takası için Hamas'ın 12 haftalık bir ateşkes talep ettiği ancak İsrail'in bunun "saldırıların sona ermesi anlamına geldiği" gerekçesiyle karşı çıktığını ve kabul etmediğini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.05.2024 13:58 GÜNCELLEME 10.05.2024 14:05 DÜNYA
ABD'li kaynak: Hamas 12 haftalık ateşkes istedi, İsrail karşı çıktı

Adı açıklanmayan bir ABD'li yetkili, Kahire'de gerçekleştirilen ve sonuç alınamayan ateşkes müzakerelerine yönelik yaptığı açıklamada, esir takası için Hamas'ın 12 haftalık bir ateşkes talep ettiği ancak İsrail'in bunun "saldırıların sona ermesi anlamına geldiği" gerekçesiyle karşı çıktığını ve kabul etmediğini bildirdi.

İSRAİL HAMAS'IN ATEŞKES TEKLİFİNE KARŞI ÇIKTI

İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürürken Mısır'ın başkenti Kahire'de İsrail ve Hamas heyetleri arasındaki ateşkes müzakereleri dün sona ermiş, müzakerelerde sonuç çıkmamıştı. Adı açıklanmayan bir ABD'li yetkili, CNN International'e yaptığı açıklamada ateşkesin süresinin müzakerelerdeki önemli engellerden biri olduğunu söyledi.

İSRAİL KATLİAMA DEVAM DEDİ

Kaynak, esir takası için Hamas'ın 12 haftalık bir ateşkes talep ettiğini ancak İsrail'in bunun "saldırıların sona ermesi anlamına geldiği" gerekçesiyle karşı çıktığını ifade etti. Kaynak, bir önceki görüşmelerde 6 aylık ateşkesin Hamas tarafından kabul edildiğini bildirdi. Müzakerelerin sona ermesinin ardından heyetler Kahire'den ayrılmıştı.

KAYNAK : İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR