İspanya, Norveç ve İrlanda'nın hamlesi İsrailli Bakan Ben-Gvir'i çıldırttı

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir İspanya, Norveç ve İrlanda'nın Filistin'i tanıyacaklarını açıklamasına tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2024 15:55 GÜNCELLEME 22.05.2024 15:55 DÜNYA
İspanya, Norveç ve İrlanda'nın hamlesi İsrailli Bakan Ben-Gvir'i çıldırttı

Sabahın erken saatlerinde Mescid-i Aksa'da bulunan Tapınak tepesine çıkan İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir sosyal ağ X'ten yaptığı paylaşımda Hamas'a nefret kustu.

BEN GVİR'İN AÇIKLAMASI

Bu sabah İsrail halkı için en kutsal yer olan ve yalnızca İsrail Devleti'ne ait olan Tapınak Tepesi'ne çıktım ve burada şunu açıkça belirttim: Bu sabah Filistin devletini tanıyan ülkeler, İsrail'e bir ödül vermek istiyor. Kadın gözlemcileri kaçıranlar ve onların Gazze'deki pek çok destekçisi, Filistin devleti ilanını dahi içerecek şekilde hiçbir teslimiyete izin vermeyeceğiz. Hamas tamamen yok edilmeli; ona ve destekçilerine verilmemeli.

KAYNAK : Haber7
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR