Bayraktar TB2'ler Polonya'yı İHA santraline dönüştürdü

Polonya'nın Ukrayna'ya destek olmak için satın aldığı 24 adet Bayraktar TB2'nın teslimatı tamamlandı. Bu durum, ABD basınında büyük yankı uyandırdı. ABD basını, 'Bayraktar TB2'ler Polonya'yı İHA santraline dönüştürdü' başlığını kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2024 13:55 GÜNCELLEME 22.05.2024 14:10 DÜNYA
Bayraktar TB2'ler Polonya'yı İHA santraline dönüştürdü

Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçları, bir ülkenin daha envanterine girdi. Polonya ile 2021'de imzalanan ve toplam 24 adet TB2 SİHA ihracatını içeren anlaşmanın son teslimatı yapıldı. Böylece, Türkiye ilk kez NATO ve AB üyesi bir ülkeye SİHA ihracatını tamamlamış oldu.

ABD basını, Bayraktar TB2'lerin Polonya'yı NATO'da yükselen bir İHA merkezi haline getirdiğini ve Ukrayna'daki savaşa önemli katkı sağlayacağını kaydetti. Bazı haberlerde ise "Bayraktar TB2'ler Polonya'yı İHA santraline dönüştürdü." başlıkları kullanıldı.

ABD basını, Bayraktar TB2'lerin Ukrayna'daki savaşı nasıl etkileyeceğini de analiz ediyor. Uzmanlar, Bayraktar TB2'lerin Rus ordusu için büyük bir tehdit oluşturduğunu ve Ukrayna'nın savaşta önemli avantaj elde etmesini sağlayacağını belirtiyor.

Bayraktar TB2'lerin Polonya'ya teslimatı, Türkiye'nin savunma sanayindeki gelişmesinin de bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. ABD basını, Türkiye'nin savunma sanayisindeki gücünün arttığını ve Bayraktar TB2'lerin birçok ülke tarafından tercih edilmeye başladığını da yazıyor.

Bu gelişmeler, Türkiye'nin savunma sanayindeki başarısının uluslararası alanda da takdir edildiğini gösteriyor. Türkiye, savunma sanayindeki yatırımlarını sürdürerek bu alandaki gücünü daha da artırabilir.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR