Almanya ve Fransa: Filistin'i tanımak için erken

İrlanda, Norveç ve İspanya; Filistin'in bağımsızlığını tanıma kararı almalarının ardından Almanya ve Fransa, bu yönde bir karar almak için erken olduğunu açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2024 09:39 GÜNCELLEME 23.05.2024 09:39 DÜNYA
Almanya ve Fransa: Filistin'i tanımak için erken

İspanya, İrlanda ve Norveç'in Filistin'i bağımsız bir devlet olarak tanıma yönünde attıkları adımın ardından gözler Avrupa'daki diğer ülkelere çevrildi. Slovenya ve Malta'nın da kısa süre içinde benzer yönde adım atmaları beklenirken, Almanya ile Fransa'dan aksi yönde açıklamalar geldi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, şu aşamada Filistin'i bağımsız bir devlet olarak tanımayacaklarını açıklayarak, bu yönde adım atan ülkelerle arasına mesafe koydu. Alman Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "Almanya'nın bağımsız bir Filistin devletinin varlığını desteklediği, ancak buraya varılması için atılması gereken adımlar olduğu" vurgulandı. Açıklamada, Almanya'nın bu hedefe ulaşılabilmesi için Filistinli kurumların reform ve gelişme çabalarını desteklemeye devam edeceği kaydedildi.

Fransa da Almanya gibi şu an için Filistin'i resmen tanımak istemiyor. Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, böyle bir kararın sembolik olmaktan öte anlam ifade etmesi gerektiğini belirterek, henüz tanıma için uygun ortamın oluşmadığını ifade etti. Paris'te İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz ile görüşen Sejourne, "Fransa böyle bir karar için koşulların karşılandığını henüz düşünmüyor." dedi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR