BM'nin Srebrenitsa kararı sonrası Sırbistan liderinin hareketleri dikkati çekti

BM Genel Kurulu'nda, 11 Temmuz'un "Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü" ilan edilmesine karşı çıkan Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'in, tasarının oylandığı sırada ve sonrasında Sırp bayrağına sarılıp karmaşık duygular yaşadığı görüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 24.05.2024 08:48 GÜNCELLEME 24.05.2024 09:24 DÜNYA
BM'nin Srebrenitsa kararı sonrası Sırbistan liderinin hareketleri dikkati çekti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; Almanya ile Ruanda tarafından sunulan ve Türkiye'nin yanı sıra 40'tan fazla ülkenin eş sunucusu olduğu karar tasarısı 193 üyeli BM Genel Kurulunda 84 "evet" oyuyla kabul edildi. Tasarı, 68 "çekimser" ve 19 "hayır" oyu aldı. Böylelikle BM, 11 Temmuz'u "Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü" ilan etmiş oldu.

"TASARI SİYASİ"

Tasarı, Sırbistan'ın itirazlarına rağmen kabul edildi. BM Genel Kurulu'nda tasarı için düzenlenen oturumda, oylama öncesinde söz alan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, karar tasarısının "çok siyasi olduğunu" savundu.

"TASARININ BÖLGEYE KATKISI OLMAZ"

Bireysel olarak olaya ilişkin suçluların cezalandırıldığını söyleyen Vucic, karar tasarısının ne Bosna Hersek ne de bölgedeki istikrar ve birliğe katkı sağlayacağını aksine bölünmüşlükleri artıracağını dile getirdi.

OYLAMA SIRASINDA KARIŞIK DUYGULAR YAŞADI

Vucic'in, karar tasarısının oylandığı ve kabul edilmesinden sonra yaşadığı duygu durumu kameralara yansıdı. Dev ekrana "evet" oyu veren ülkelerin isimleri düştükçe elindeki Sırbistan bayrağına sarılan Vucic'in görüntüleri hem basında sosyal medyada gündem oldu.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR