ABD'nin kayıp denizaltı enkazı 80 yıl sonra bulundu

İkinci Dünya Savaşı sırasında en çok Japon savaş gemisini batırdığı bilinen ABD Donanması'na ait denizaltısı USS Harder'ın enkazı, düşman kuvvetleri tarafından batırılmasından yaklaşık 80 yıl sonra Güney Çin Denizi'nde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 25.05.2024 09:52 GÜNCELLEME 25.05.2024 10:43 DÜNYA
ABD'nin kayıp denizaltı enkazı 80 yıl sonra bulundu

"Daha sert vur" sloganıyla yola çıkarılan "USS Harder", en çok Japon savaş gemisini batıran denizaltıydı. 29 Ağustos 1944'te 79 kişilik mürettebatıyla birlikte sulara gömülmüştü.

Enkaz, 80 yıl sonra Güney Çin Denizi'nde, Filipinler'in kuzeyindeki Luzon Adası açıklarında suyun 3 bin fit (914 m) bulundu.

İkinci Dünya Savaşı sırasında kaybedilen 52 ABD denizaltısını bulmayı amaçlayan "Lost 52" projesi kapsamında aranan "Harder" omurgası üzerinde dik durur ve nispeten sağlam halde göründüğü bildirildi.

ABD Donanması Tarih ve Miras Komutanlığı'na (NHHC) göre son devriyelerinden birinde dört gün içinde üç Japon destroyerini batırıp ikisine ağır hasar veren denizaltı, Japonları savaş planlarını değiştirmeye zorlayarak zafere katkıda bulunmuştu.

Erkan Talu Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR