ABD'li Chris müslüman oldu

ABD'li Chiris isimli genç Amerikan’ın İllinois Eyaletine bağlı Şikago’da DePaul Üniversitesi’nin bitişiğindeki ‘’İslam Merkezi’nde şehadet getirerek Müslüman oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 26.05.2024 10:18 GÜNCELLEME 26.05.2024 11:12 DÜNYA
ABD'li Chris müslüman oldu

ABD'li Chiris isimli genç Amerikan’ın İllinois Eyaletine bağlı Şikago’da DePaul Üniversitesi’nin bitişiğindeki ‘’İslam Merkezi’nde şehadet getirerek Müslüman oldu.

DUYGU DOLU ANLAR

İmam ile birlikte Kelime-i Şehadet getiren ve kılınan cuma namazının ardından cemaatle birlikte tekbir getiren Chiris duygulu anlar yaşadı. Cemaat aynı zamanda Chiris'in Müslüman olduğu anlara şahit oldu.

O anlara şahit olan Mehmet Beyhan, yaşananları şöyle anlattı: 

24 Mayıs Cuma günü Amerikan’ın İllinois Eyaletine bağlı Şikago’da DePaul Üniversitesi’nin bitişiğindeki "İslam Merkezi’ne" Cuma namazı için gitmiştim. Namazdan sonra, İmam Efendi, "Chiris isminde genç bir kardeşimiz Müslüman oldu. Şimdi Şehadet getirecek lütfen siz de Şahit olun" diye anons etti. Sonra, İmam Efendi tane, tane Kelimeyi Şehadet getirdi ve Chiris’de İmamın söylediklerini tekrar ederek Kelime-i Şehadet getirdi! Daha sonra imam üç defa "Tekbir!" dedi.. tüm cemaat tek bir ses gibi tekbir getirerek Chiris’in Müslüman oluşuna şahit oldu…

Cemaatin tek bir sesle "Tekbir getirmeleri" o an sanki hem ruhumuzu hem de Şikago semalarını dolduruyordu. O an sadece Chiris için değil, hepimiz için çok güzel, heyecanlı bir andı! Zira Chiris, fıtrata, iyiliğe, adalete, temizliğe, güzelliğe iman etmişti ve biz de buna şahit oluyorduk…

Bu şahitliğin hikâyesini merak ettim ve bunu mutlaka dinlemeliydim. O hâlde gözlerimi Chiris’ten ayırmamalıydım..Nihayet Chiris, "İslam Merkezi’nin" müdürü Muhamed Ahmed ile birlikte mescitten çıkınca takip ettim müdür odasına geçmeden önce, müdüre kısaca kendimi tanıttım mümkünse onlara katılmak istediğimi söyledim.

Müdür, güler yüzlü sevecen biriydi. Önce sevecen bir edayla beni sözdü sonra "buyurun" dedi. O anki heyecanımı ve mutluluğumu tarif etmek gerçekten zor..Üçümüz içeri girdik kahvelerimiz geldi ve Chiris’in muhteşem hikâyesini dinlemek için artık hazırdık. Ben sordum Chiris konuştu, konuşurken hem duygulandı hem de bizi duygulandırdı.

Tercümesini bitirdiğimde Chiris’in ilginç ve güzel hikâyesini Haber7. Sitesinde okuyacaksınız inşallah...

 

İngilizler İslam'a koşuyor! 10 yılda yüzde 57 artış

Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!

KAYNAK : HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR