Gazze'de İsrail askerlerinin esir alındığı görüntüde dikkat çeken detay: Terlikle başardı

Aksa Tufanı savaşının 232'nci gününde Gazze Şeridi'nin kuzeyinde tünele çekilip pusuya düşürülen İsrail askerleri esir alınırken, işgalcileri gözaltına alan Kassam mücahidinin zorlu operasyonu "terlikle" gerçekleştirebilmesi dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 26.05.2024 11:37 GÜNCELLEME 26.05.2024 21:25 DÜNYA
Gazze'de İsrail askerlerinin esir alındığı görüntüde dikkat çeken detay: Terlikle başardı
  • HABER7

Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye kampı bölgesinde bir tünele İsrail birliğini çekip sıfır mesafeden çatışmaya girerek bütün işgalcileri öldürdü ve yaraladı. Başarılı operasyonda, tünele çekilen 3 İsrail askeri esir alındı.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, "Mücahitlerimiz Cumartesi öğleden sonra Gazze Şeridi'nin kuzeyinde karmaşık bir operasyon düzenledi; burada İsrail özel kuvveti pusuya düşürüldü ve bütün üyeleri öldürüldü veya esir alındı." açıklamasını yaptı.

İsrail askerlerinin Gazze tünellerinde gözaltına alınmasına ilişkin açıklama geniş yankı uyandırdı.

Gazze'de 7 aydır hiçbir İsrailli tutukluyu canlı kurtarmayı başaramayan İsrail ordusunun, mevcut askerlerini de esir vermeye başlaması, ABD destekli siyonist ordunun hezimetini tescilledi.

Ebu Ubeyde duyurdu! Kassam Tugayları İsrail askerlerini esir aldı! İsrail'den açıklama

GÖRÜNTÜYÜ YAYINLADILAR: 'DEVAMI GELECEK!

İsrail ordusundan “Bilgimiz yok” açıklaması geldi.

Hemen ardından Kassam Tugayları esir alınma görüntülerini yayınladı.

Video, görüntülerin devamının geleceğine dair ifade ile sona erdi.

İŞGALCİLERİ TERLİKLE SEPETLEDİLER

İleri teknolojik savaş ekipmanlarıyla teçhiz edilen İsrail askerlerini Gazze'de en mütevazi silahlarla vurarak zelil eden Kassam Tugayları mücahidlerinin, esir alma esnasında da ilginç bir görüntüsü dikkat çekti.

Vurularak etkisizleştirilen İsrail askerini yer altı tünelinde gözaltına alan Kassam mücahidinin ayağında terlik bulunduğu görüldü.

Ayağında terlikle, tam teçhizatlı işgalciyi sürükleye sürükleye gözaltına alan Kassam savaşçısı "iman varsa imkan var" sözüne bir kez daha mana kazandırdı.

AYETLİ MESAJ

Kassam Tugayları'ndan Cibaliye’de gerçekleştirilen operasyonla ilgili paylaşılan görselde, Kur’an-ı Kerim’den manidar bir mesaj alıntılandı.

Ahzab Suresi 26’ncı ayet-i kerimesine yer verilen görselde, “Ve kalplerine korku düşürdü. Onlardan bir kısmını öldürüyorsunuz, bir kısmını da esir alıyordunuz.” ifadelerine yer verildi.

EBU UBEYDE'DEN FLAŞ BİLDİRİ

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Aksa Tufanı savaşının 233. gününde askerî bildiri gerçekleştirdi. Ebu Ubeyde’nin yayınladığı sesli açıklama, Kassam Tugayları’nın resmi hesaplarından Arapça, İbranice, İngilizce ve Türkçe olarak yayınlandı.

Ebu Ubeyde, açıklamasında son dönemde Gazze Şeridi’nin Cibaliye ve Refah şehirlerinde güzenlenen başarılı operasyonların ayrıntılarına yer verdi.

KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR