ABD'nin orta kesimlerinde hortum felaketi

ABD'nin orta kesimlerinde etkili olan hortum ve fırtınalar nedeniyle çok sayıda ev yıkıldı, en az 15 kişi hayatını kaybetti ve yüz binlerce hanenin de elektriği kesildi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.05.2024 08:42 GÜNCELLEME 27.05.2024 09:02 DÜNYA
ABD'nin orta kesimlerinde hortum felaketi

Texas'ın kuzeyinde, Arkansas'ta, Oklahoma'da ve Kentucky'de meydana gelen hortumlarda bilanço ağır oldu. Çok sayıda insan yaralandı ve farklı eyaletlerde yüzbinlerce kişi elektriksiz kaldı.

TEXAS'TA 'YIKIM OLDUKÇA ŞİDDETLİYDİ'

Texas eyaletindeki Cook County bölgesi şerifi Ray Sappington ölenler arasında iki ve beş yaşlarında iki çocuk ile aynı aileden üç kişinin bulunduğunu söyledi.

Texas’taki Valley View bölgesinin şerifi geriye sadece enkaz izi kaldığını belirtti ve “Yıkım oldukça şiddetli” dedi. Valley View’den gelen görüntülerde bir benzin istasyonu 

HORTUM ONBİNLERİ ETKİLEDİ

Hortumlar kamyonları devirdi, Dallas yakınlarındaki bir otoyolu kapattı ve bölge genelinde on binlerce kişiyi elektriksiz bıraktı.

Pazar günkü Indianapolis 500 yarışı da şimşek, gök gürültüsü ve şiddetli yağmur nedeniyle dört saat ertelendi, yaklaşık 125 bin seyirci tahliye edildi.

DAKİKALAR İÇİNDE BİNALAR YERLE BİR OLDU

Texas'ın kuzeyindeki bir karavan parkında yaşayan Frank Soltysiak, fırtınayla beraber evinin birkaç dakika içinde yıkıldığını söyledi.

Fırtına sırasında yakınlarda bir restoranda köpeğiyle oturan kişi birlikte restoranın buzdolabına sığındıklarını şu sözlerle anlattı:

“Orası gidebileceğiniz en güvenli yerdi. Dışarı çıktığımda her şeyin yerle bir olduğunu gördüm. İki dakika içinde her şey yok oldu, her şey gitti.”

ACİL MÜDAHALE BİRİMLERİ HAREKETE GEÇTİ

Texas Vali Yardımcısı Dan Patrick, eyalet acil müdahale birimlerinin afetten etkilenen yerlere müdahale etmek üzere harekete geçirildiğini söyledi.

ARKANSAS'TA POLİSLER İŞ BAŞINDAYDI

Arkansas'ın Rogers kentindeki polis yetkilileri, hortumun ağaçları ve elektrik hatlarını devirmesi ve gaz tedarik hatlarına zarar vermesinin ardından mahsur kalan birkaç kişiyi kurtardıklarını söyledi. Eyalet yetkilileri 26 yaşındaki bir kadının Olvey'de yıkılan bir evin dışında ölü bulunduğunu, çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdi.

KENTUCKY'DE KIRMIZI ALARM 

Kentucky'de Louisville Belediye Başkanı Craig Greenburg sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şiddetli fırtına sırasında bir adamın devrilen bir ağaç nedeniyle öldüğünü belirtti.

YARIM MİLYON KARANLIKTA

Texas'tan Kansas, Missouri, Arkansas, Tennessee ve Kentucky'ye kadar uzanan eyaletlerde yaklaşık 470 bin kişi elektriksiz kaldı.

KAYNAK : BBC Türkçe
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR