Avustralya'da gelecekte 'hayata döndürülme' umuduyla bir insan donduruldu

Ülkede seneler sonra yeniden hayata dönme umudu olan bir kişi eksi 200 santigrat derecede donduruldu.

ABONE OL
GİRİŞ 27.05.2024 09:28 GÜNCELLEME 27.05.2024 09:41 DÜNYA
Avustralya'da gelecekte 'hayata döndürülme' umuduyla bir insan donduruldu

Avustralya'da bulunan Southern Cryonics şirketi, 80'li yaşlarındaki bir adamı başarılı bir şekilde dondurduklarını açıkladı.

TERSLİKLER OLABİLİR

Şirketin sahibi Philip Rhoades, işlemin çok stresli olduğunu, farklı günlerde yapılması gereken bir dizi prosedür olduğunu, düzgün hazırlanılmaması durumunda bir sürü terslik olabileceğini söyledi.

12 Mayıs'ta hayatını kaybeden fakat ismi açıklanmayan 80'li yaşlardaki adama 'dondurma' işleminin yapıldığı açıklanırken sürecin ölümün hemen ardından başladığı belirtildi.

BUZLA PAKETLEDİLER

Yaşlı adamın cansız bedeni, hastanenin soğuk odasına taşındı, buzla paketlendi ve Cenaze İşleri Müdürlüğü'ne bu şekilde götürüldü.

Uzmanlar, yaşlı adamın cansız bedenindeki hücreleri korumak için bir sıvı pompaladılar.Ardından kuru buzla kaplandı ve eksi 80 santigrat dereceye kondu.

EKSİ 200 DERECEDE SAKLANDI

Bu işlemlerin ardından adamın cansız bedeni, Southern Cryonics'in Holbrook tesisine getirildi ve vakum saklama bölmesi görevi gören özel bir tanka yerleştirilmeden önce sıcaklığı eksi 200 santigrat dereceye kadar düşürüldü.

İHTİMAL İÇİN 160 BİN DOLAR

ABC News'in haberine göre bu 10 saatlik süreç, kişinin hayata döndürülme şansını garantilemek için gerçekleştiriliyor. Southern Cryonics, bu işlem için ilk müşterisinden yaklaşık 160 bin dolar aldı.

KAYNAK : En son haber
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR