UCM Başsavcısı Karim Khan: Dünya tutuklama kararına uymak zorunda

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Khan Netanyahu hakkında tutuklama kararı çıkması durumunda tüm dünyanın buna uyması gerektiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.05.2024 11:59 GÜNCELLEME 27.05.2024 12:08 DÜNYA
UCM Başsavcısı Karim Khan: Dünya tutuklama kararına uymak zorunda

İsrail Başbakanı Netanyahu için tutuklama emri talep eden Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Khan, yeni bir röportaj ile sessizliğini bozdu.

Uluslararası Ceza Mahkemesi başsavcısı Karim Khan, Başbakan Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve üç Hamas lideri için tutuklama emri talep edeceğini açıklamasının ardından ilk röportajını verdi.

Netanyahu ve Gallant hakkında tutuklama talebi

KİMSENİN SAVAŞ SUÇU İŞLEME İZNİ YOK

İngiliz The Sunday Times'a konuşan Khan 'İsrail'in kendi halkını koruma ve rehineleri geri alma hakkı var. Ancak hiç kimsenin savaş suçları veya insanlığa karşı suç işleme izni yok' dedi.

Tutuklama talebi panikletti! Köşeye sıkışan Netanyahu'dan ilk açıklama!

KARARI UYGULAMAK TÜM DÜNYANIN SORUMLULUĞUNDA

Khan, tutuklama emirleri çıkarıldığı takdirde dünyanın bunları uygulama sorumluluğunun olduğunun altını çizdi ve 'Devletler harekete geçmezse bunun çok büyük sonuçları olur' dedi:

"Devletler harekete geçmezse bunun çok büyük sonuçları olur. UCM onların çocuğu; ben sadece dadıyım ya da işe alınan yardımcıyım. Bu çocuğa bakmak ya da onun terk edilmesinden sorumlu olmak arasında seçim yapma hakları var.”

Netanyahu'ya tutuklama isteyen mahkeme için ABD Senatosu'ndan skandal hamle

 

Khan, Netanyahu ve Gallant için "imhaya ve/veya cinayete neden olmak, çatışma halindeki sivilleri kasten hedef almak ve insani yardım malzemelerinin reddedilmesi de dahil olmak üzere açlığı bir savaş silahı olarak kullanmak" suçlamasıyla tutuklama emri talep etti.

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR