ABD'de işverenlerden Filistin protestolarına katılanlara ayrımcılık

ABD'de yapılan anket, bazı işverenlerin, Filistin'e destek gösterilerine katılan üniversite mezunlarına ayrımcı yaklaşarak iş vermekten kaçındığını ortaya koydu.

ABONE OL
GİRİŞ 27.05.2024 15:16 GÜNCELLEME 27.05.2024 15:17 DÜNYA
ABD'de işverenlerden Filistin protestolarına katılanlara ayrımcılık

ABD'de yapılan anket, bazı işverenlerin, Filistin'e destek gösterilerine katılan üniversite mezunlarına ayrımcı yaklaşarak iş vermekten kaçındığını ortaya koydu.

Şirketlerin işe alım süreçlerini araştıran ABD merkezli "Intelligent.com" internet sitesi, yeni mezunları ABD'deki yeni gelişmeler ışığında iş dünyasında neyin beklediğine dair 1268 şirket yöneticisiyle yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı.

Anket, işverenlerin yüzde 30'unun kampüslerde Filistin'e destek gösterilerine katılan yeni mezunları işe almaktan endişe duyduklarını, yüzde 22'sinin de bu kişileri işe almak istemediklerini ortaya çıkardı.

İşverenler, bu tercihlerini Filistin'e destek gösterilerine katılan yeni mezunların "agresif tavırlar sergilediği, diğer çalışanları rahatsız edebileceği ve kendi siyasi düşüncelerine aykırı fikirlere sahip oldukları" gibi gerekçelere dayandırdı.

MÜLAKATTA GÖSTERİLERE KATILIP KATILMADIKLARI SORULUYOR

Ankete katılan işverenlerin yüzde 12'si, işe giriş mülakatlarında yeni mezun adaylara her seferinde Filistin'e destek eylemlerine katılıp katılmadıklarını sorduklarını, yüzde 19'u bu soruyu sıklıkla, yüzde 16'sı bazen sorduklarını belirtti.

ANKETE KATILANLARIN YÜZDE 21'İ GÖSTERİLERE KATILANLARI İŞE ALMAYA İSTEKLİ

Öte yandan ankete katılan işverenlerin yüzde 21'i, Filistin'e destek gösterileri düzenleyen yeni mezunları "açık sözlü, adanmış ve güçlü değerlere sahip" şeklinde nitelendirdi.

Bu işverenler, işe alım sürecinde söz konusu niteliklere önem verdiklerini kaydetti.

İşverenlerin yüzde 57'si ise gösterilere katılan öğrencileri işe alıp almama konusunda taraflı yorumda bulunmadı.

Anketin sonuçlarına ilişkin CNBC'ye konuşan "Intelligent.com" eğitim ve kariyer geliştirme başdanışmanı Huy Nguyen, işverenlerin çalışma alanlarında "olası dikkat dağınıklığı ve çatışmalardan kaçınmak istemesinin" anlaşılabilir olduğunu savundu.

Nguyen, "Ancak, adayları algılanan siyasi görüşlerine göre değerlendirmek, işverenlerin kaçınmaya çalışması gereken kaygan bir zemin yaratabilir. İfade özgürlüğünü kullanmak ve sosyal konularda kişisel görüşlerini paylaşmak, temel bir haktır ve işverenler adayın becerilerine, deneyimine ve işle ilgili diğer niteliklerine her türlü siyasi ön yargıdan daha fazla öncelik vermelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Yeni mezunların ABD'deki bazı işverenlerin ön yargılı olduklarını bilmeleri gerektiğine dikkati çeken Nguyen, "Yeni mezunlar, iş başvurusu yaparken kişisel siyasi görüşleri ve kariyer hedefleri arasında ayrım yaparak profesyonelliklerini sürdürmeli ve başvurdukları pozisyon için gerekli niteliklerini vurgulamaya odaklanmaya çalışmalıdırlar." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR