İtalya'dan Türkiye'ye G7 daveti: Erdoğan teklifi kabul etti

İtalya, 13-15 Haziran tarihleri arasında yapılacak G7 Zirvesi'ne Türkiye'yi de davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Meloni'yle gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Borgo Egnazia'da düzenlenecek G7 Zirvesi'ne katılacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.05.2024 08:39 GÜNCELLEME 31.05.2024 08:31 DÜNYA
İtalya'dan Türkiye'ye G7 daveti: Erdoğan teklifi kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Türkiye ile İtalya ilişkileri, İsrail'in Filistin topraklarındaki katliamları, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

G7 DAVETİNE İCABET EDİLECEK

İtalya Başbakanlığı'ndan Meloni ve Erdoğan arasında gerçekleşen telefon görüşmesine dair yazılı bir açıklama yapıldı.

İtalya, 13-15 Haziran tarihleri arasında yapılacak G7 Zirvesi'ne Türkiye'yi de davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Meloni'yle yaptığı telefon görüşmesinde, düzenlenecek zirveye katılacağını söyledi.

Bu konuyla alakalı İtalya Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Meloni'ye, Borgo Egnazia'da yapılacak G7 Zirvesi'ne katılacağını teyit ettiği ve Meloni'nin de davete icabet etmesinden ötürü Erdoğan'a teşekkür ettiği kaydedildi.

G7 ZİRVESİ, TATİL KASABASINDA DÜZENLENECEK

ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7, bu sene 13-15 Haziran tarihlerinde İtalya'nın Puglia Bölgesi'ndeki Borgo Egnazia kasabasında yapılacak.

Zirveye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) lideri Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın da katılacağı belirtildi.

KAYNAK : Haber7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR