Son dakika: Biden'dan itiraf geldi! Netanyahu'yu yarı yolda bıraktı

Son dakika haberi: İsrail'in eli kanlı Başbakanı Netanyahu'ya sırtını dayadığı ABD'den bu kez kötü haber geldi. Başkan Biden, Netanyahu'nun siyasi ikballeri uğruna savaşı uzattığını itiraf etti.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2024 16:09 GÜNCELLEME 04.06.2024 16:38 DÜNYA
Son dakika: Biden'dan itiraf geldi! Netanyahu'yu yarı yolda bıraktı

Son dakika haberi: Terörist İsrail'in Gazze'de masumlara ölüm kusan saldırılarının arka fonunda yer alan ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in eli kanlı Başbakanı Netanyahu'yu bu kez yarı yolda bıraktı. 

'SİYASİ GELECEĞİ İÇİN SAVAŞI UZATIYOR'

ABD Başkanı Biden, kamuoyunun "Netanyahu'nun kendi siyasi geleceği için Gazze'deki savaşı uzattığı" sonucuna varması için tüm nedenlerin bulunduğunu söyledi.

İsrail’in Gazze’ye saldırıları, ABD ile müttefiklerinin arasını açıyor. Biden, 31 Mayıs’ta savaşı sona erdirecek ve rehinelerin serbest bırakılmasını sağlayacak aşamalı bir ateşkes planı açıkladı. Biden’a yakın bazı isimler daha geniş kapsamlı anlaşmaya karşı çıkan tek kişinin Netanyahu olduğunu söylüyor.

TIME’ın “Netanyahu, savaşı kendi siyasi çıkarları nedeniyle mi uzatıyor?” sorusuna ise Biden, “İnsanların bu sonuca inanmak için birçok nedeni var” diye yanıt verdi.

 

KAYNAK : AA, TIME
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR