Türk öğretmen İngiltere'de "yaşam boyu başarı" ödülüne aday gösterildi

Dilek Livaneli, İngiltere'de bulunan She Inspires Foundation tarafından düzenlenen "She Inspires Awards 2024" yarışmasında yaşam boyu başarı ödülüne aday gösterildi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2024 16:19 GÜNCELLEME 04.06.2024 16:49 DÜNYA
Türk öğretmen İngiltere'de "yaşam boyu başarı" ödülüne aday gösterildi

Samsun Kumköy İlkokulu'daki projeleriyle 2014'te Varkey Gems Vakfınca dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına seçilen Dilek Livaneli, İngiltere'de bulunan She Inspires Foundation tarafından düzenlenen "She Inspires Awards 2024" yarışmasında yaşam boyu başarı ödülüne aday gösterildi.

Livaneli, Avrupa'da yaşayan Türk çocuklarına yönelik hazırladığı Türkçe Ana Dil Eğitim Programı projesi kapsamında UNESCO'ya bağlı International School of London'da öğretmenlik mesleğine devam ediyor.

YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

Aday gösterilmesini değerlendiren Livaneli, "She Inspires Awards 2024" yarışmasında yaşam boyu başarı ödülüne aday gösterildiği haberini aldığında çok mutlu olduğunu ve onur duyduğunu dile getirdi.

Başarısını kadınlara armağan ettiğini vurgulayan Livaneli, şunları kaydetti:

"Günümüzde güzel haberlere, umut veren hikayelere ihtiyacımız var, bu başarımı ülkem başta olmak üzere tüm dünya kadınlarına armağan ediyorum. Her kadının kendi yaşamının kahramanı olduğuna inanıyorum. Herkesin imkansız dediği bir ortamda bir ışık saçmak, bir değişim, dönüşüm süreci başlatmak için kolları sıvamıştım. Hayallerimin peşinden koştum. Köy okulu öğretmenliğinden küresel öğretmenliğe uzanan hikayemin dünya ölçeğinde ilham verici olması büyük bir gurur. Uluslararası sahnelerde ülkemi bir Türk kadını olarak temsil etmeye tüm gayretimle devam edeceğim."

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR