Dünyada bir ilk! İsraillilerin ülkeye girişi yasaklandı

Maldivler, İsrail pasaportu bulunan kişilerin ülkeye girişini yasakladı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.06.2024 01:24 GÜNCELLEME 11.06.2024 09:48 DÜNYA
Dünyada bir ilk! İsraillilerin ülkeye girişi yasaklandı

Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki saldırıları tüm dünyada tepki çekerken dünyada ilk kez bir ülke İsraillilerin ülkeye girişini yasakladı.

İSRAİL VATANDAŞLARININ MALDİVLER'E GİRİŞİNİ ENGELLEYEN YASA KABUL EDİLDİ

Ülkedeki ana muhalefet partisi Maldivler Demokratik Parti (MDP) tarafından Bakanlar Kurulu'na sunulan ve İsrail pasaportu sahiplerinin Maldivler'e girişini engelleyen yasa tasarısı, parlamentoda oy çokluğuyla kabul edildi.

İKTİDAR VE MUHALEFET VEKİLLERİ SÜRECİN HIZLANDIRILMASINI İSTEDİ

Parlamentoda iktidar ve muhalefet milletvekilleri, hükümetin ve halkın isteği doğrultusunda söz konusu yasa değişikliği sürecinin hızlandırılması çağrısında bulundu.

Nihai oylamanın ardından çifte vatandaşlığı bulunanlar da dahil olmak üzere tüm İsrail pasaportu sahiplerinin Maldivler'e girişi yasaklanmış olacak.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR