TDV, Uganda'daki ihtiyaç sahiplerine 42 bin hisse kurban eti ulaştıracak

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Uganda'daki ihtiyaç sahiplerine 42 bin hisse kurban eti dağıtacak.

ABONE OL
GİRİŞ 15.06.2024 16:04 GÜNCELLEME 15.06.2024 16:04 DÜNYA
TDV, Uganda'daki ihtiyaç sahiplerine 42 bin hisse kurban eti ulaştıracak

Diyanet İşleri Başkanlığı ile TDV, "Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş" temasıyla düzenlediği 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında Doğu Afrika ülkesi Uganda'daki hazırlıklarını tamamladı.

Kurbanlık alım işlemlerini tamamlayan TDV gönüllüleri, kesimhanedeki son kontrollerini de gerçekleştirdi.

TDV yetkilisi Talha Enes San, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 ay önce hazırlıklara başlandığını, ekiplerin kurbanlık kontrollerinin ardından sözleşmelerin imzalandığını ve kurbanlıkların kesim bölgelerine ulaştırılmasının sağlandığını söyledi.

Uganda'da 6 bin kurban kesimi yapılacağını bildiren San, şunları kaydetti:

"6 bin kurbanlık 42 bin hisse yapıyor. Türkiye ve yurt dışından gelen bağışların miktarınca kurban sayılarında ihtiyaca binaen artırımlarda bulunabiliriz. Kesmeyi planladığımız kurbanlarla yaklaşık 50 bin aileye ulaşmayı planlıyoruz. Bağışlar, miktarındaki değişiklikler sebebiyle bu sayılarda da değişiklikler olabilir. Tüm bağışçılara teşekkür ediyoruz. Emanetlerini yerlerine ulaştıracağız."

KAYNAK : AA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR