İsrail, Gazze'ye kurbanlık girişini engelliyor!

Gazze'deki hükümet, İsrail'in, Gazze'ye kurbanlık hayvan girişini engelleyerek yüzbinlerce aileyi bayramdan mahrum ettiğini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.06.2024 22:57 GÜNCELLEME 16.06.2024 01:40 DÜNYA
İsrail, Gazze'ye kurbanlık girişini engelliyor!

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, sınır kapılarını kapatıp Gazze'ye kurbanlık girişini engelleyerek suç dosyasına bir yenisini daha eklediği ifade edildi.

"İSLAMİ DEĞERLER GÖZ ARDI EDİLDİ"

Kurbanlık girişine engel olunmasının, "insan haklarının açık bir ihlali ve insani ve İslami değerlerin göz ardı edilmesi" anlamına geldiği aktarılan açıklamada, kurbanlıkların, Müslümanların Kurban Bayramı'nın gelişiyle yerine getirdiği ritüel, ibadet ve adakların ayrılmaz bir parçası olduğu ifade edildi.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Açıklamada, İsrail'in, kurbanlık girişine engel olarak kendisi ve ABD'nin çirkin yüzünü gösterdiği gibi Gazze'de yüzbinlerce aileyi de Kurban Bayramı'nı idrak etmekten ve kurban kesmekten mahrum ettiği kaydedildi.

"Ahlaki ve hukuki sorumluluk, uluslararası toplumun, soykırımı ve Müslümanların haklarına yönelik bu açık ihlalleri durdurmak için ciddi şekilde müdahale etmesini gerektirir." denilen açıklamada, uluslararası toplum, Gazze'deki savaşın sona ermesi, sınır kapılarının açılması ve ablukanın kaldırılması için İsrail ve ABD'ye baskı yapmaya çağrıldı.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR