İsrail ordusundan taktiksel ateşkes kararı! Netanyahu'nun haberi yok

İsrail ordusu, Gazze'nin bazı kesimlerde "taktikse ateşkes" verdi. İsrail medyası, karar hakkında Netanyahu ve Gallant'a önceden bilgi verilmediğini ileri sürerken, İsrail Savaş Kabine üyesi Gvir, kararı kendilerinin onaylamadığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.06.2024 12:51 GÜNCELLEME 16.06.2024 12:57 DÜNYA
İsrail ordusundan taktiksel ateşkes kararı! Netanyahu'nun haberi yok

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Kurban Bayramı'nın ilk gününde Gazze Şeridi'nin güneyindeki bazı kesimlerde "günlük taktik ara" verileceğini duyurdu.

Refah kentindeki saldırıların süreceğini bildiren ordu, insani yardım geçişlerinin yapılacağı Kerem Şalom Sınır Kapısı'ndan Selahaddin Caddesi'ne giden yolda ve buradan kuzeye doğru, her gün yerel saate 08.00-19.00 arasında saldırı düzenlenmeyeceğini bildirdi.

Ordunun açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"IDF ve Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktiviteleri Koordinasyon Birimi'nin (COGAT) Gazze Şeridi'ne giren insani yardım hacmini artırmaya yönelik devam eden çabaları kapsamında ve BM ve uluslararası kuruluşlarla yapılan istişarelerin ardından dünden (Cumartesi) başlayarak Kerem Şalom Kapısı'ndan Selahaddin karayoluna ve oradan kuzeye giden yol boyunca, bir sonraki duyuruya kadar her gün saat 08.00'den 19.00'a dek insani amaçlar için askeri faaliyetlere lokal, taktik ara verilecektir."

"NETANYAHU VE GALLANT'IN HABERİ YOK"

İsrail ordu radyosu, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın "taktikse ara" planlarına ilişkin önceden bilgilendirilmediğini ileri sürdü. N12 kanalı ise, talimatın Başbakan Binyamin Netanyahu'nun da bilgisi dışında yürürlüğe sokulduğunu iddia etti.

KABİNE ÜYESİNDEN TEPKİ

İsrail'in faşist Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ise, ordunun "taktiksel ateşkes" kararını eleştirdi. Söz konusu talimatın savaş kabinesi tarafından onaylanmadığını dile getiren Ben-Gvir, kararın, özellikle de yakın zamanda İsrail askerlerinin ölümünden sonra, 'hayal ürünü' olduğunu savundu. 

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR