Yunan adalarında bir hafta içinde 3 kayıp turist ölü bulundu

Yunan yayın kuruluşu Skai'nin haberine göre, Mathraki'de kaybolan Amerikalı bir turist Pazar günü ölü bulundu. Böylece Yunan adalarında bir hafta içinde ölü bulunan turist sayısı 3'e yükselmiş oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2024 03:38 GÜNCELLEME 17.06.2024 03:38 DÜNYA
Yunan adalarında bir hafta içinde 3 kayıp turist ölü bulundu

Yunan medyasına yansıyan haberlere göre, geçtiğimiz salı günü Yunan adası Mithraki'deki otelinde kaybolan Amerikalı turist pazar günü ölü bulundu.

55 yaşındaki turistin ölümü Yunanistan'daki kayıp turist vakalarının en sonuncusu olurken, ülkede bir hafta içinde ölü bulunan turist sayısı 3'e yükselmiş oldu.

Hollandalı 74 yaşındaki turist cumartesi günü Sisam adasının güneybatısında tek başına yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolmuştu. Kurtarma ekipleri, turistin cesedine bir vadide ulaşmıştı.

Yunanistan'ın Sömbeki adasında kaybolan ünlü İngiliz doktor ve televizyon sunucusu Michael Mosley'in cansız bedeni ise günlerce süren aramaların ardından geçtiğimiz hafta sonu adadaki bir plajın yakınlarında bulunmuştu.

Simi Belediye Başkanı Lefteris Papakalodoukas Sky News'e yaptığı açıklamada, Mosley'in dik bir yamaçtan düştüğünü söyledi.

Ülkede halen çok sayıda kayıp turist vakası var.

Bir başka Amerikalı turist, 59 yaşındaki Albert Calibet, Amorgos adasında bir yürüyüşün ardından kayboldu.

ABC News, Calibet'in ailesi ve arkadaşlarından bazılarının, aslen Los Angeles'lı olan emekli polis memurunu aramak üzere Yunanistan'a gittiğini bildirdi.

Yerel medya, Yunanistan'ın Sikinos adasında kayıp iki Fransız turisti arama çalışmalarının da devam ettiğini belirtti.

73 ve 64 yaşlarındaki iki kadın turist için yapılacak arama-kurtarma çalışmalarında gönüllüler, itfaiyeciler ve yakındaki Ios adasından bir polis ekibinin yer alacağı bildirildi.

Haber kanalı Cyclades24, kadınların farklı otellerde kaldıklarını ancak birbirleriyle bağlantılı olduklarının iddia edildiğini aktardı.

Yetkililerden 'aşırı sıcak' uyarısı

Amorgos'un turizmden sorumlu belediye başkan yardımcısı Popi Despotidi iefimerida.gr'ye yaptığı açıklamada, Calibet'in kaybolmasında sıcaklığın etkili olmuş olabileceğini söyledi.

"Bugünlerde ada dayanılmaz derecede sıcak. Tüm olasılıkları değerlendiriyoruz," dedi.

Girit'in kuzeybatısındaki Hanya kentinde 44.5 dereceye kadar ulaşan sıcaklıklarla birlikte Yunanistan'da alışılmadık derecede erken bir sıcak hava dalgası yaşanırken ziyaretçilere uyarıda bulunuldu.

Ulusal meteoroloji servisi EMY'ye göre, Yunanistan uzun zamandır aşırı sıcaklardan muzdarip ancak hiçbiri yaz mevsiminin bu kadar erken dönemlerinde kaydedilmemişti.

Atina'daki Akropolis ve diğer bazı turistik yerler, insanların bunaltıcı sıcaklıklar altında sırada beklerken bayıldıklarına dair haberlerin ardından bu hafta kapatıldı.

Kıbrıs'ta aşırı sıcaklar can aldı

Öte yandan, pazar günü Kıbrıs'ta bir sağlık yetkilisi, Haziran ayı için rekor sıcaklıkların kaydedildiği bildirilen bir haftalık sıcak hava dalgasının ardından ikinci bir yaşlı kişinin sıcak çarpması nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Devlet Sağlık Hizmetleri Örgütü sözcüsü Charalambos Charilaou, 84 yaşındaki bir kadının cuma günü hastaneye kaldırıldıktan bir gün sonra öldüğünü belirterek, diğer üç yaşlı hastanın durumunun da ciddi olduğunu söyledi.

Adada sıcaklıklar tüm hafta boyunca yükselerek 40 dereceyi aştı.

 

KAYNAK : Euronews
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR