Güney Kore ve Kuzey Kore arasında bu kez de baraj krizi

Güney Kore, Kuzey'e sınıra yakın barajın kapaklarını açmadan önce haber vermesi yönünde çağrıda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 28.06.2024 11:01 GÜNCELLEME 28.06.2024 11:01 DÜNYA
Güney Kore ve Kuzey Kore arasında bu kez de baraj krizi

Güney Kore, Kuzey'e sınıra yakın barajın kapaklarını açmadan önce haber vermesi yönünde çağrıda bulundu.

Yonhap'ın haberine göre, Kuzey Kore, yağışlar nedeniyle su salınımı için baraj kapaklarını Güney'e haber vermeden açtı.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Kim In-ae, sel basmasının önüne geçilmesi için Pyongyang yönetiminin, Hwaggang Barajı'ndan su salmadan önce haber vermesi çağrısında bulunduklarını söyledi.

HABER VERMEDEN SU SALINDI

Kuzey Kore'nin bu konuda imzalanan Koreler arası anlaşmayı ihlal ettiğini belirten Kim, Pyongyang'ın haber vermeden barajdan su salmasını eleştirdi.

Kuzey Kore, 2009'da iki ülke arasında yapılan anlaşma kapsamında, baraj suyu bırakma planlarını önceden Güney'e bildirmeyi kabul etmişti.

Anlaşma, Pyongyang'ın önceden haber vermeden Hwanggang Barajı'ndan su salması sonucu 6 Güney Kore vatandaşının ölmesinin ardından imzalanmıştı. Ancak Kuzey Kore, 2020'de de Seul'e haber vermeden yine barajdan suyu serbest bırakmıştı.

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR