DSÖ'den Refah'ın kapanmasından bu yana ilk tıbbi tahliye

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 7 Mayıs’ta Refah sınır kapısının kapanmasından bu yana dün ilk kez 21 hastanın tedavi edilmek üzere Gazze dışına gönderildiğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 28.06.2024 15:50 GÜNCELLEME 28.06.2024 16:03 DÜNYA
DSÖ'den Refah'ın kapanmasından bu yana ilk tıbbi tahliye

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının şiddetini arttırdığı tarihten, 7 Ekim 2023, itibaren Gazze halkı tedaviye ulaşmakta zorluk çekiyor. Gazze halkı saldırılar durmadan devam ederken hastanelerin yetersizliğiyle de savaşıyor. Hastanelerin yıkılması veya ilaç eksikliği tedaviyi zorlaştırıyor. İsrail Filistin'i dünyaya bağlayan sınır kapıları kapattı. Bir buçuk aydır yapılan ilk tahliyeler görüntülendi.

BİNLERCE İNSANIN İHTİYACI VAR

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus açıklamasında, “Dün 21 hastanın Gazze dışına tahliye edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, 7 Mayıs'ta Refah sınır kapısının kapatılmasından bu yana gerçekleşen ilk tahliye. Halen 10 binden fazla hastanın tıbbi tahliyeye ihtiyacı var. Refah ve Karem Şalom da dahil olmak üzere mümkün olan tüm güzergâhlar üzerinden Mısır'a, Batı Şeria'ya, Doğu Kudüs'e ve gerektiğinde diğer ülkelere tıbbi tahliyelerin kolaylaştırılması çağrısında bulunuyoruz.

Tıbbi tahliyelerin sürdürülmesi ve sürecin güvenli, zamanında, şeffaf ve organize bir şekilde yürütülmesi çağrısında bulunuyoruz. Bu hastaların acilen Gazze'de alamayacakları hayat kurtarıcı özel bakıma ihtiyaçları vardır” dendi.

KAYNAK : DHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR