Pakistan, ABD'yi kınadı: Müsamaha göstermeyeceğiz!

Pakistan'da parlamentonun alt kanadı Ulusal Meclis, seçimlere "hile karıştığı" iddialarının soruşturulması çağrısında bulunan ABD Temsilciler Meclisi'nin kararını kınadı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.06.2024 21:58 GÜNCELLEME 29.06.2024 21:58 DÜNYA
Pakistan, ABD'yi kınadı: Müsamaha göstermeyeceğiz!

Pakistan, ülkedeki seçimlerin soruşturulması çağrısında bulunan ABD'yi kınayarak, "ABD'nin Pakistan'ın içişlerine karışmasına müsamaha göstermeyeceğiz" dedi. Milletvekili Shaista Malik, kınama karar tasarısını Ulusal Meclis'e sundu.

PAKİSTAN'DAN, ABD'YE KINAMA

Tasarı, yapılan oylamada, tutuklu eski Başbakan İmran Han'ın partisi Pakistan Adalet Hareketi (PTI) milletvekillerinin itirazlarına rağmen kabul edildi.

'MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ!'

Malik, oylamanın ardından yaptığı açıklamada, ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen kararın "gerçeklere tamamen aykırı olduğunu" belirterek, Pakistan'ın içişlerine karışılmasına müsamaha göstermeyeceklerini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

ABD Temsilciler Meclisi, 25 Haziran'da, Pakistan'da 8 Şubat'ta düzenlenen seçimlerde usulsüzlük yapıldığı iddialarının bağımsız bir şekilde soruşturulması çağrısında bulunan bir karar tasarısını kabul etmişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR