İsrail askerleri Gazze'de F-16 bombasıyla tuzaklanan pusuya düşürüldü

Gazze'deki Şucaiye mahallesinde pusuya düşürülen İsrail askerlerinin, sivillere atılan fakat patlamayan F-16 savaş uçağı bombasının infilak ettirilmesiyle öldürüldüğü öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.06.2024 16:57 GÜNCELLEME 30.06.2024 17:01 DÜNYA
İsrail askerleri Gazze'de F-16 bombasıyla tuzaklanan pusuya düşürüldü
  • HABER7

Filistin’in Gazze Şeridi’nde 9 aydır İsrail terörüne karşı koyan direnişçiler akıl dolu hamleler gerçekleştiriyor. İsrail ordusunun yüksek tahrip gücü olan fakat atıldıktan sonra patlamayan bombalarını ele geçiren mücahidler, bu bombalarla işgalcileri vurmayı sürdürüyor.

Gazze’nin merkez mahallelerinden Şucaiye’ye giren İsrail askerleri, F-16 savaş uçağının bombasıyla hedef alındı.

Bubi tuzaklı tünel şaftı bulunan bir binaya çekilen İsrail askerlerinin binaya doluştuğu esnada F-16 bombasının infilak ettirildiği bildirildi.

Kudüs Seriyyeleri’nin düzenlediği başarılı operasyonda, binanın yıkıldığı ve işgalci İsrail askerlerinin enkaz altında kaldığı ifade edildi.

Kudüs Seriyyeleri’nden yapılan askerî bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Şucaiye mahallesinde bubi tuzaklı tünel ağzı bulunan bir binaya çektiğimiz Siyonist gücü etkisiz hale getirdik. Siyonist güçlerin havaya uçurulduğu bina, İsrail F-16’sının fırlattığı ama patlamayan bombayla bubi tuzaklarıyla kuruldu.”

Kudüs Seriyyeleri, F-16 savaş uçağı bombasının kullanıldığı pusuya ilişkin görüntüleri yayınladı.

Gizli kamerayla saniye saniye takip edilen İsrail askerlerinin, daha önce bombayla tuzaklanmış binaya çekildiği ve patlayıcıların infilak ettirildiği anlar videoda yer aldı.

ABD’NİN İSRAİL’E TAŞIDIĞI PATLAYICILAR SİYONİSTLERİN SONU OLUYOR

Filistinli mücahidler daha önce de savaş suçlusu İsrail ordusunu kendi mühimmatlarıyla vurmuştu.

Nisan 2024’te Gazze Şeridi’nin orta kesimlerinde yer alan El-Muğraka beldesinde sivillere atılan ve patlamayan F-16 bombalarını kullanarak 2 ayrı pusu kurmuştu. Bombaları mayın olarak kullanan Filistinli mücahitler, pusuya düşürdüğü 2 mekanize birliği havaya uçurmuştu.

Kassam Tugayları yine nisan ayında Gazze Şeridi’nin güneyindeki Netzarim’de pusuya düşürdükleri İsrail askerî birliğini, patlamamış F16 füzelerini kullanarak öldürmüştü.

Kassam mücahidleri, geçtiğimiz hafta ise Refah şehrinin güneyindeki Tel Sultan mahallesinde İsrail ordusundan ele geçirilen mayınlarla İsrail tankını hedef almıştı.

Filistinli direnişçiler, gerçekleştirilen pusuları Yusuf Suresi’nin 65. ayetiyle duyurarak, “Mallarınız size iade edildi...” ifadesine atıf yapmışlardı.

KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR