'Soykırım kabinesi'nde Hizbullah kavgası!

İsrail Savunma Bakanı Gallant, 'savaş kabinesi'nde Hizbullah'ın Lübnan sınırından çektiği bir anlaşmanın ‘kabul edilebilir' olduğunu söylemesi kavga çıkardı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2024 07:15 GÜNCELLEME 01.07.2024 07:15 DÜNYA
'Soykırım kabinesi'nde Hizbullah kavgası!

Gazze'de 37 binden fazla insanın katliam emirini veren İsrail savaş kabinesi 28 Haziran'da yapılan toplantıda Hizbullah ile muhtemel savaş senaryolarını ve anlaşma ihtimalini ele aldı.

Haaretz gazetesine konuşan kaynaklara göre, Hizbullah ile tansiyonun düşürülmesi konusunda bir anlaşmanın şartlarını değerlendiren Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hizbullah güçlerinin sınırdan çekilmesini kabul edecek bir anlaşmanın "kabul edilebilir" olduğunu ifade etti.

"ANLAŞMA İMZALAMAK ŞART"

Ancak Gallant'ın açıklamaları kabine üyeleri arasında bağrışmaları beraberinde getirdi. Kaynaklara göre, aşırı sağcı görüşleriyle bilinen Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Gallant'a savaştan nasıl kaçınılabileceğini sorusunu yönelterek, Hizbullah ile bir anlaşmaya taraf olmadığı mesajı verdi.

Ben-Gvir'in çıkışına yanıt veren Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer, "Savaşı kazansak dahi yine de anlaşma imzalamak zorundayız" dedi. Dermer'e cevap olarak Ben-Gvir, "Hizbullah'la bir anlaşma başka bir 7 Ekim'e yol açacak. Kazandığımızda anlaşma yapacak kimse olmayacak ve bu iyi bir şey" ifadelerini kullandı. Tartışmaya müdahale eden Başbakan Netanyahu, "Kuzeydeki sakinlerimizin evlerine dönmesine olanak sağlayan bir anlaşmaya varılabilir" şeklinde konuştu.

GENELKURMAY'A TEPKİ

Maliye Bakanı Bezalel Smotrich de Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'ye yüklendi. Halevi, Smotrich'in "Bize sorumluluk dersi vermeyin. 6 Ekim'de uyuyanlar biz değildik" ifadesi üzerine "Sözünü geri al" diye bağırdı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR