Karayipler'i vuran Beryl Kasırgası'nın şiddeti "kategori 5"e yükseldi

Atlantik Okyanusu'nda oluşan Beryl Kasırgası'nın şiddeti "kategori 5"e çıkarken, kasırga nedeniyle ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti.

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2024 10:50 GÜNCELLEME 02.07.2024 12:09 DÜNYA
Karayipler'i vuran Beryl Kasırgası'nın şiddeti "kategori 5"e yükseldi

Beryl Kasırgası 2005'teki Emily Kasırgası'nın ardından "kategori 5"e ulaşan ikinci Atlantik kasırgası oldu. ABD Ulusal Kasırga Merkezinden (NHC) yapılan açıklamada, kasırganın hızının saatte 257 kilometreye ulaştığı bildirildi.

ŞİDDET AZALMADAN DEVAM EDECEK

Kasırganın şiddetinin, gelecek günlerde birçok kez değişiklik göstereceği belirtilen açıklamada, kasırganın Karayipler'in merkezinde ve Jamaika'ya ilerlerken de şiddetini koruyacağı kaydedildi.

KASIRGANIN ŞİDDETİ KORKUTTU

Yerel saatle dün 11.00'da Grenada'nın Carriacou Adası'nı saatte 241 kilometre hızla vuran kasırga sonucu Carriacou'da can kaybı olmasa da, kasırga nedeniyle St. Vincent ve the Grenadines'de bir kişi hayatını kaybetti.

YERLEŞİM YERLERİ YIKILDI

St. Vincent ve the Grenadines Başbakanı Ralph Gonsalves, ülkedeki elektriğin ve suyun kesik olduğunu ve Union Adası'ndaki yerleşiminin yüzde 90'ının zarar gördüğünü açıkladı.

KAYNAK : AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR