Ukrayna'da darbe girişimi iddiası

Ukrayna Güvenlik Servisi'nin açıklamasında, 'Rusya adına çalışan ajanlar' olarak tanımlanan bir grubun düzenlediği darbe girişiminin engellendiği ileri sürüldü

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2024 16:41 GÜNCELLEME 02.07.2024 17:24 DÜNYA
Ukrayna'da darbe girişimi iddiası

Ukrayna Güvenlik Servisi, parlamento binasını ele geçirmeyi hedefleyen bir darbe girişiminin önlendiğini açıkladı. Kiev yönetimi, Rusya’yı suçladı.

UKRAYNA RUS AJANLARI SUÇLADI

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), savaşta oldukları Rusya’nın hükümeti devirmek için bir komplo düzenlediğini, komplonun engellendiğini söyledi. SBU, Telegram kanalından yaptığı açıklamada dört kişinin tutuklandığını ve haklarında dava açıldığını belirtti. Ukrayna yönetiminin “Rusya adına çalışan ajanlar olarak” tanımladığı grubun ülkenin başkenti Kiev’de bir ayaklanma çıkarmayı planladıkları iddia edildi.

SBU sözcüsü Artem Dekhtyarenko, “Planlanan kargaşayı dikkat dağıtıcı bir unsur olarak kullanan zanlılar daha sonra parlamento binasını ele geçirmeyi ve çalışmalarını engellemeyi umuyorlardı” dedi.

Güvenlik Servisi, gözaltına alınan kişilerin evlerinde yapılan aramalarda silah ve mühimmat, suçlarını belgeleyen kayıtlar ve çeşitli bilgisayar ekipmanları da dahil olmak üzere suç faaliyetlerine ilişkin kanıtlar bulunduğunu bildirdi. Gözaltına alınan kişilerin 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilicekleri belirtiliyor.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR