BAE, ABD ile Gazze ve Sudan’daki gelişmeleri görüştü

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Gazze Şeridi ve Sudan’daki gelişmeleri ele aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2024 09:11 GÜNCELLEME 03.07.2024 09:16 DÜNYA
BAE, ABD ile Gazze ve Sudan’daki gelişmeleri görüştü

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Al Nahyan, Amerikalı mevkidaşı Blinken ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

GÜNDEM İÇ SAVAŞ

Görüşmede, kapsamlı ve sürdürülebilir bir ateşkese ulaşmak ve Gazze Şeridi'ndeki sivillerin ihtiyaçlarına yönelik insani müdahaleyi güçlendirmek için gösterilen çabalar ile Sudan’da ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri arasında 15 Nisan 2023’ten bu yana süren iç savaş ve insani yansımaları masaya yatırıldı.

KAYNAK : AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR