Bozkurt işareti yapmıştı: Almanya'dan Merih Demiral açıklaması

Almanya İçişleri Bakanı Faeser, Merih Demiral'ın gol sevinci sırasında yaptığı bozkurt işaretine ilişkin olarak, "Türk aşırı sağcıların sembolünün stadyumlarımızda yeri yok." ifadelerini kullandı. Faeser'a, Ömer Çelik'ten cevap geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2024 13:22 GÜNCELLEME 04.07.2024 06:30 DÜNYA
Bozkurt işareti yapmıştı: Almanya'dan Merih Demiral açıklaması

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Türkiye ve Avusturya A Milli Erkek Futbol Takımları arasında dün akşam Leipzig kentinde oynanan Euro 2024 maçında Merih Demiral'ın maç sevinci sırasında bozkurt işareti yapması hakkında açıklama yaptı.

UEFA, milli futbolcu hakkında soruşturma başlattı

Merih Demiral'in hareketi sonrası ses İsrail'den geldi! Hazmedemediler...

Sosyal Demokrat Partili (SPD) siyasetçi Faeser, sosyal medya platformu X üzerinden, Demiral'ın bozkurt işaretini yaptığı sırada çekilmiş fotoğrafının da olduğu bir haberle birlikte yaptığı paylaşımda, "Türk aşırı sağcıların sembollerinin stadyumlarımızda yeri yok. Avrupa Futbol Şampiyonası'nı ırkçılık için bir platform olarak kullanmak tamamıyla kabul edilemez. UEFA'nın olayı araştırmasını ve yaptırımları değerlendirmesini bekliyoruz." dedi.

Faeser, Federal Anayasa Koruma Teşkilatı'nın "Türk aşırı sağcılığı - Almanya'daki 'Bozkurtlar'" başlıklı bilgilendirme yazısıyla birlikte yaptığı paylaşımda ise, şu ifadeleri kullandı:

"Güvenlik yetkililerimiz Almanya'daki Türk aşırı sağcıları yakından izliyor. 'Bozkurtlar' Federal Anayasayı Koruma Dairesi tarafından izleniyor."

ÖMER ÇELİK'TEN TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, UEFA'nın, milli futbolcu Merih Demiral hakkında disiplin soruşturması açmasına ilişkin, "Irkçılık ve faşizm arayanların Avrupa'da son zamanlarda farklı ülkelerdeki seçim sonuçlarına odaklanmaları yerinde olacaktır." ifadesini kullandı.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'ın, milli futbolcumuz Merih Demiral'ın gol sevincini hedef alarak yaptığı açıklama ve UEFA'nın başlattığı soruşturma kabul edilemez. Irkçılık ve faşizm arayanların Avrupa'da son zamanlarda farklı ülkelerdeki seçim sonuçlarına odaklanmaları yerinde olacaktır."

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR