İsrailli komutanlardan Netanyahu'ya "askerlerimiz bitkin" uyarısı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde bulunan dört tümeninin komutanları, 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılar nedeniyle askerlerde bitkinlik görülmeye başladığı konusunda uyardı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2024 15:43 GÜNCELLEME 03.07.2024 15:46 DÜNYA
İsrailli komutanlardan Netanyahu'ya "askerlerimiz bitkin" uyarısı

 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde bulunan dört tümeninin komutanları, 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılar nedeniyle askerlerde bitkinlik görülmeye başladığı konusunda uyardı.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, İsrailli dört komutan, bu hafta başında Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir araya gelerek, 9 aydır devam eden saldırıların ardından askerlerde bir yorgunluk halinin ortaya çıkmaya başladığının dikkate alınması gerektiğini iletti.

TABURLAR DAĞILIYOR

Öte yandan KAN, isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberinde, "Hamas'a bağlı Refah Tugayı'nın durumunun, İsrail hükümetinin halka pazarlamaya çalıştığı kadar kötü olmadığını" belirtti.

Haberde, Refah Tugayı'nda 3 bini aşkın silahlı bulunduğu ve bunların çoğunun tugayın gelecekteki kapasitesini korumak için şehri terk ettikleri ileri sürüldü.

Refah Tugayı'nın 4 taburdan oluştuğuna yer verilen haberde, Refah'ın güneyinde Yabna taburunun yenilgiye uğratıldığı, Doğu Refah taburunun kısmen hasar gördüğü, şehrin merkezindeki Şabura ile batıda Tel es-Sultan taburlarının ise çatışmaya devam ettiği ifade edildi.

Haberde "tugayın mağlup edilebileceği ancak henüz bu sonucun yakın olmadığı" değerlendirmesi yapıldı.

Ayrıca "yönetimin, İsrail'in bu Temmuz ayında kademeli olarak savaşın üçüncü aşamasına geçeceğini doğruladığı" ileri sürüldüğü haberde,

İsrailli emekli Tümgeneral Yitzhak Brik ise "Gazze'de çok şey kaybettiklerini ve yaşananların büyük bir rezalet olduğunu" söylemişti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, pazartesi günü gerçekleştirdiği Meclisin Güvenlik Komitesindeki konuşmasında İsrail ordusunun acilen 10 bin ilave askere ihtiyacı olduğunu belirtmişti.

İsrail ordusu, Gazze'de devam eden saldırılar, Batı Şeria'da gerçekleştirdikleri operasyonlar ve Lübnan sınırında Hizbullah ile yaşanan çatışmalar nedeniyle aylardır asker sıkıntısı çekiyor.

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR