Suudi Arabistan'dan Baykar dahil 3 Türk şirketiyle anlaşma

Suudi savunma sanayii firması SAMI, Türk şirketleri Baykar, ASELSAN ve Fergani Space'yle üç anlaşma imzaladıklarını duyurdu. Bu mutabakatlarla, Suudi Arabistan'la Türkiye arasındaki savunma sanayii işbirlikleri artmış oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2024 08:33 GÜNCELLEME 04.07.2024 09:08 DÜNYA
Suudi Arabistan'dan Baykar dahil 3 Türk şirketiyle anlaşma

Suudi Arabistan Askeri Sanayii (SAMI), Krallığın "savunma sanayinin yerelleşmesini desteklemek" amacıyla Türk şirketleriyle üç mutabakat zaptı imzaladığını duyurdu.

SAMI tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin insansız hava aracı üreticisi Baykar ile Suudi Arabistan'da "üretim kabiliyetleri oluşturmak" ve Baykar'ın insansız hava araçları için sistemler geliştirmek üzere anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Türk havacılık ve savunma şirketi ASELSAN'la da Suudi Arabistan'da savunma elektroniği teknolojileri geliştirme fırsatlarını araştırmak üzere anlaşma sağlandı.

Açıklamada ayrıca, SAMI'nin Türkiye'den "Fergani Space" ile "küresel uzay sektörüne hizmet etmek üzere Krallık'ta gelişmekte olan teknolojilerin geliştirilmesi" için bir ön anlaşma imzaladığı belirtildi.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR