İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Hamas'a destek mektubu

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye mektup gönderdi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.07.2024 03:58 GÜNCELLEME 12.07.2024 04:45 DÜNYA
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Hamas'a destek mektubu

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye mektup gönderdi.

Pezeşkiyan mektubunda Filistin direnişine destek vermeye devam edeceklerini belirterek, İsrail katliamları karşısındaki direnişin amacına ulaşacağına ve Filistin'in özgürlüğüne kavuşacağına inandığını vurguladı.

"FİLİSTİN DİRENİŞİNİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Pezeşkiyan, “İmam Humeyni'nin ilkelerine bağlı kalarak ve liderimiz Ayetullah Ali Hamaney'in önderliğinde, işgalci İsrail rejimi ile mücadeleyi ve Filistin halkını desteklemeyi insani ve İslami bir görev olarak görüyoruz” ifadelerini kullanarak, Kudüs ve Filistin özgürlüğüne kavuşana kadar Filistin direnişini desteklemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

"İLAHİ ZAFER FİLİSTİN HALKININ YANINDA KARAR KILACAKTIR"

Filistin halkının göstermiş olduğu “kahramanca direniş” ile Gazze halkının “mazlum ama güçlü tarihsel varlığına” vurgu yapan Pezeşkiyan, “Bugün devam eden savaşta ilahi zafer Filistin halkının yanında karar kılacaktır” dedi.

 

KAYNAK : İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR